29. 5. 2017

Natékají Vám v létě více nohy? Poradíme Vám, co s tím...

Plánujete již dovolenou a bude Vás čekat delší cesta autem nebo letadlem? Dbejte na prevenci otoků dolních končetin a častěji si dělejte pauzy a protáhněte se. Vašim nohám to jen prospěje!


Je doba dovolených a většina z nás míří někam za novým poznáním at´už doma nebo v bližším či vzdálenějším zahraničí. Delší sed ať už v autě, vlaku a zejména v letadle, kde je velmi omezený prostor – to vše jsou letní rizikové situace vzniku otoků dolních končetin.

DBEJTE NA PREVENCI

  • Jestliže plánujete delší cestu, třeba do oblíbené destinace do Chorvatska, dostatečně během cesty dělejte pauzy a po maximálně  2-3 hodinách protáhněte svaly a trošku se projděte.
  • Do letadla si neoblékejte těsné, obepínající oblečení, ale pohodlné, volné. Také obuv je vhodné volit takovou , která je pohodlná a dá se rozepnout.
  • Je samozřejmé, že lidé, kteří vědí, že mají křečové žíly nebo dispozice, tak by měli mít na cestu oblečené kompresivní punčocháče. 

IDEÁLNÍ JE POBYT V LÁZNÍCH

U nás v lázeňském hotelu Royal v Mariánských Lázních využíváme jeden z největších darů přírody a to je přírodní uhličitá léčba. Dále provádíme lymfatické drenáže a to jak manuální, tak i přístrojové a tyto procedury v kombinaci s již zmíněnou uhličitou terapií mají výborný efekt. Proto doporučujeme jeden z našich lázeňských pobytů pro Vaše zdraví a věříme, že nebudete litovat!