27. 7. 2017

Poznejte krásu Luhačovic na kole

Prázdninové letní dny přímo vybízí k aktivně trávenému času v přírodě. Luhačovice a jejich okolí nabízí nespočet cyklostezek, díky kterým poznáte malebné okolí tohoto lázeňského města. Užijte si letní dovolenou aktivně v Luhačovicích.


Cyklostezky pro rodiny i seniory

Díky rozmanité přírodě se v okolí Luhačovic nachází mnoho cyklostezek, v rámci kterých si svou vhodnou trasu najdou zkušení cyklisté, ale také senioři, či rodiny s dětmi. Na všechny čeká zážitek z rozmanité přírody i malebných vesniček, kudy budete projíždět. Vybíráme pro vás několik nejoblíbenějších tras:

Cyklotrasa Obora

Charakteristika: Tato trasa vedoucí převážně upravenými cestami vás povede okolo mohyl z 9. století. Štěstí v lásce vám zajistí namočení levého ukazováčku v Jezírku lásky.
Délka: 8,3 km
Průběh trasy: centrum Luhačovic - pravý břeh Šťavncie - nad pramenem Ottovka - úpatí Malé Kamenné - Řetechov - Horní Dvůr - mohylové pohřebiště - Jezírko lásky

Okolo Luhačovic

Charakteristika: Vydejte se mírně kopcovitým terénem poznat okolí Luhačovic směrem k Uherskému Brodu.
Délka: 28,3 km
Průběh trasy: Luhačovice – Kladná-Žilín – Rudimov – Slavičín (barokní zámek) – Pivečkův lesopark - Petrůvka – Luhačovice

Z Luhačovic do funkcionalistického Zlína

Charakteristika: Cesta do nedalekého Zlína vám přinese spoustu krásných výhledů, uvidíte zříceniny hradu Rýsov a Čertův kámen. Nezapomeňte se napít léčivého pramene u kostela Panny Marie Sněžné. Občerstvit se můžete také v hosdpůdce na Maleniskách.
Délka: 20 km
Průběh trasy: ul. Dr. Veselého, Luhačovice – Řetechov – Maleniska - Provodov – Klenčov - Jaroslavice - Zlín

Z Luhačovic do Vizovic

Charakteristika: Tato nenáročná trasa vede nejdříve po hlavní cestě, ale poté se stáčí mimo, a dovede vás lesní cestou až do města skla, slivovice a vizovického pečiva.
Délka: 18 km
Průběh trasy: Luhačovice – přehrada - Dolní Lhota – Horní Lhota – Hájenka – Vizovice – Luhačovice

Doporučujeme vám stáhnout si podrobnou cykloturistickou mapu, kde najdete veškeré cyklotrasy s podrobným popisem.

NÁŠ TIP na LETNÍ dovolenou

Nemáte v létě čas na týdenní dovolenou? Přijeďte alespoň na víkend do Luhačovic a užijte si pár dnů relaxace, odpočinku a královské péče v lázeňském hotelu VILA ANTOANETA. Úžasné vodní relaxační centrum a příjemné procházky vám dodají novou energii.