17. 5. 2018

Slavnostní odhalení pamětní desky pana MVDr. Antonína Plachého

V neděli 13. května 2018 byla slavnostně odhalena pamětní deska pana MVDr. Antonína Plachého na hlavní budově Lázeňských hotelů MIRAMARE. Desku odkryla jeho dcera a ředitelka Lázeňských hotelů Miramare Veronika Záhorská společně s podnikatelem JUDr. Ing. Zdeňkem Zemkem.


Před necelými dvěmi lety zemřel zakladatel a generální ředitel skupiny ROYAL SPA pan MVDr. Antonín Plachý. Během čtvrt století vybudoval prosperující rodinný řetězec lázeňských hotelů a resortů ve 4 destinacích naší republiky. Za svoje aktivity na poli lázeňství obdržel od Sdružení lázeňských míst České republiky cenu za celoživotní a mimořádný přínos českému lázeňství.

Vystudovaný veterinář, který pocházel ze slováckého Vlčnova u Uherského Brodu, se do podnikání vrhl v roce 1991 a po čtyřech letech založil rodinnou firmu Léčebné lázně Luhačovice – Sanatorium MIRAMARE. Během dalších 21 let pod jeho vedením vyrostl lázeňský řetězec ROYAL SPA s více než tisícovkou lůžek. Pan Plachý se zasloužil o záchranu lázní v Ostrožské Nové Vsi a Velkých Losinách. Vždy zcela zásadně prosazoval medicínský aspekt lázeňství a ochranu přírodních léčivých zdrojů. V letech 1999 – 2005 byl členem představenstva Svazu léčebných lázní ČR, dva roky byl i předsedou.

Na jeho počest byla na hlavní budově Lázeňských hotelů MIRAMARE umístěna pamětní deska s jeho jménem.

Děkujeme všem, kdo si na něj s námi přišli vzpomenout.

Tým ROYAL SPA