29. 6. 2017

Veronika Záhorská, ředitelka Korunky Luhačovice, Ženou regionu 2016

Ředitelka neziskové organizace KORUNKA LUHAČOVICE Veronika Záhorská byla v těchto dnech vyhlášena Ženou regionu Zlínského kraje za rok 2016.


V rámci kraje získala největší počet hlasů v soutěži, která v každém kraji vyhlašuje vítězku a následně v Senátu oznamuje i celkovou vítězku soutěže a jsou uděleny další ocenění. Na úrovni státu se tato soutěž letos konala již poosmé.

Celonárodní soutěž ŽENA REGIONU je určena všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péči o rodinu. „Silných příběhů výjimečných žen, které dokáží skloubit svou profesi, prospěšné aktivity i péči o rodinu, je v každém regionu nepochybně nespočet, jen se o jejich úsilí a obětavosti málo veřejně mluví,“ uvedla zakladatelka projektu Denisa Kalivodová s tím, že příběhy oceněných žen byly velmi silné a inspirativní.

Veronika Záhorská ocenění převzala hned dvakrát. Poprvé byla vítězkou vyhlášena na hejtmanství Zlínského kraje, kde z rukou hejtmana Jiřího Čunka a dalších hostů převzala řadu cen i titul vítězky krajského kola. Další slavnostní předávání se uskutečnilo v pátek 9. června ve Valdštejnském sále v Senátu Parlamentu ČR. „Já nepřebírám toto ocenění jako Veronika Záhorská, ale přebírám ho za celý tým KORUNKY LUHAČOVICE, kteří společně připravují akce a ve volném čase připravují vše potřebné. Děkuji za tuto soutěž, protože nám to dává sílu pokračovat v práci dál. Smekám přede všemi oceněnými dámami, myslím si, že tímto jsme získali chuť pokračovat v práci, přestože občas přemýšlíme nad tím, že s tím vším skončíme,“ řekla při předávání cen v Senátu Veronika Záhorská a dodala s úsměvem, že minimálně pro letošní rok s KORUNKOU LUHAČOVICE nekončí.

Veronika Záhorská byla v soutěži nominována již podruhé. Letos nominaci podal senátor Ivo Valenta. Celkem získala 430 hlasů. Ve Zlínském kraji do finále postoupilo pouze 13 žen.

Medailonek Veroniky Záhorské

Veronika Záhorská žije s rodinou v Luhačovicích. Má dvě dcery ve věku 7 a 19 let. Hned po škole nastoupila do rodinné firmy, kterou založil její otec. V současnosti je ředitelkou Sirnatých lázní Ostrožská Nová Ves a lázeňských hotelů Miramare v Luhačovicích, které jsou součástí českého rodinného řetězce lázeňských hotelů a resortů ROYAL SPA působících na území České republiky již dvacet let. V roce 2009 se stala Podnikatelkou roku ve Zlínském kraji. Ve svém volném čase se věnuje charitě – KORUNCE LUHAČOVICE. K pomoci druhým ji v roce 2002 přivedla vlastní myšlenka na pořádání charitativních akcí. Nejprve se jednalo o dobročinné módní přehlídky, ale postupně se přidávaly další společensko-kulturní a sportovní aktivity. Posléze na tyto benefiční akce navázala založením neziskové organizace KORUNKA LUHAČOVICE, která pomáhá nemocným, zdravotně postiženým a jinak znevýhodněným dětem a jejich rodinám. Za dobu své existence Korunka pomohla více než stovce rodin a přerozdělila jim finanční a materiální pomoc dosahující několika desítek milionů korun. Pomoc lidem Veroniku Záhorskou naplňuje a příběhy obdarovaných jí dávají energii do další práce. Zároveň je také patronkou Dětského domova a Základní školy Vizovice. Několikrát do roka pořádá významné charitativní akce pro veřejnost a výtěžek z nich vždy putuje na pomoc potřebným.