30. 11. 2020

Kousek lázní u Vás doma - díl 4. Jak pečovat o pokožku v zimě

Ve čtvrtém díle seriálu "Kousek lázní u Vás doma" jsme pro vás připravili několik málo rad, jak pečovat o pleť a pokožku celého těla v zimním období. O rady jsme požádali naše odborníky z lázní Ostrožská Nová Ves a Velkých Losin, kde léčíme nemoci kožní, zejména lupénku, ekzém a akné.


Péče o pleť v zimě

Chcete-li se připravit dobře na zimní období, musíte přizpůsobit péči o svou pleť klimatickým podmínkám. Měli byste se vyhnout čisticím výrobkům s obsahem alkoholu. Dbejte na to, abyste neměli nikdy dlouho suchou pokožku.

Ačkoli to zní divně, voda pokožku v zimním období vysušuje, napomáhá rychlejšímu odpařování a jejímu ochlazení. Proto je dobré používat výrobky s účinnými složkami jako glycerin, močovina nebo ceramidy, které chrání pokožku před vysycháním a udržují ji vlhkou.

V zimním období je dobré každodenní používání různých olejíčků, nejlepší je aplikace na noc, kdy kůže regeneruje a potřebuje dostatek vlhkosti. Jednou týdně je vhodné na obličej použít hydratační masku. Kdo za chladného počasí spí s otevřenými okny nebo v pokoji netopí, může ušetřit čas i peníze – jeho pleť nebude pravděpodobně potřebovat tak důkladnou péči.

Péče o oční okolí

V zimním obdobé se doporučuje pečovat o jemnou kůži v okolí očí hodně mastnými krémy nebo olejíčky. Dobrou a zároveň relaxační metodou v péči o oči je nanést olejíček nebo krém na vatový tampon a pak po několik minut masírovat v okolí očních víček. Tato péče může zabránit i vznikajícím malým vráskám kolem očí.

Péče o rty v zimě

Tenká kůže na rtech trpí během přechodu z tepla do chladu. Abyste zabránili suchým a popraskaným rtům, měli byste používat mastné výrobky pro péči o pleť s včelím voskem, jojobovým olejem nebo mandlovým olejem. Při dlouhém pobytu venku, zejména při lyžování na horách, byste měli používat balzám na rty, rty jsou tak chráněny i před negativním slunečním zářením.

Péče o pokožku těla

Nezapomínejte na péči o pokožku celého těla. Přestože vás může v této sezóně lákat vana plná horké vody, raději se sprchujte. Nebo si dopřejte koupel s příměsí látek, které mají hydratační účinky. Pozor, čím je voda teplejší, tím více vysušuje vaši kůži.

Po koupeli naneste na suché části, zejména na lokty, kolena a krk, krém. Největší pozornost by měla být věnována pokožce na rukou, protože časté mytí způsobuje kolísání teplot, proto se doporučuje pravidelné používání krémů na ruce.

Nezapomeňte na nohy

Koupel nohou dělá zázrakyzamezíte tak vzniku zrohovatělé kůže a bolestivým prasklinám.

Máte kožní obtíže? Vyzkoušejte lázně!

Trápí Vás kožní problémy? Přijeďte do lázní a vyzkoušejte blahodárné účinky lázeňské léčby založené především na využití přírodních pramenů na vlastní kůži. Ukaž nabídku pobytů

Lázeňská kosmetika THERMELOVE

K péči o pleť a pokožku můžete využívat naši lázeňskou kosmetiku THERMELOVE, která obsahuje termální vodu z přírodního sirného pramene lázní Velké Losiny. V nabídce jsou pleťové krémy a gely, tělové mléka, sirné mýdlo, koupelové soli a termální voda. Ukaž více informací

Připravujeme 5. díl - Tipy na vánoční dárky

Můžete se těšit na nový e-shop, v nabídce je několik druhů dárkových poukazů. Výhodou je rychlost a přehlednost. Vánoční dárek můžete objednat, zaplatit a vytisknout z pohodlí Vašeho domova i s osobním blahopřáním.