4. 2. 2019

Náš TIP na skvělý školní výlet

Nastává ten správný čas vyřešit otázku, kam se letos vydat s dětmi na školní výlet... Nevíte, kam vzít děti, aby se dozvěděly něco z historie, poznaly krásy českých míst, vyřádily se a zároveň si výlet užily na maximum? Vyrazte do Velkých Losin v podhůří Hrubého Jeseníku, do krásné obce, se kterou je pevně spjata bohatá historie a velké množství historických památek a zajímavostí.


Dějiny obce jsou dlouhodobě spojeny s rodem Žerotínů, od tohoto období do současnosti vyrostly v obci její nejvýznamnější historické dominanty, mezi které patří zámek, ruční papírna, farní kostel, církevní a světské stavby a TERMÁLNÍ LÁZNĚ Velké Losiny. Nechybí ani unikátní termální park TERMÁLY LOSINY!

Relaxace a zábava v termálním parku TERMÁLY LOSINY

VE SKUPINĚ JE ZÁBAVA. Proto jsme nachystali v termálním parku TERMÁLY LOSINY pro skupiny 20 a více platících osob speciální bonus - zvýhodněné vstupné s 15% slevou. Navíc při rezervaci skupinového vstupného v termínu od 4. 3. - 23. 6. 20191 pedagogický doprovod k 10 dětem vstup ZDARMA.

Podmínky slevy:
  • skupinu počítáme od 20 osob
  • nelze rezervovat v období sváteční sezóny
  • slevu nelze kombinovat s jinými slevami

Na co se můžete těšit

  • termální park, jediný svého druhu v České republice
  • bazény napouštěné přírodní termální vodou a vodní atrakce
  • cvičení v bazénu, animační programy
  • zázemí pro děti
  • restaurace s vynikající kuchyní
  • dětské hřiště - houpačky, dřevěné kuželky, lanová dráha

Samoobslužná restaurace

Na základě předchozí domluvy je možné zajistit stravování přímo v areálu termálního parku pro celou skupinku v daný čas návštěvy.

Rezervace skupinových vstupů

Objednávky přijímáme formou rezervačního formuláře, který naleznete v menu Ceníky - SKUPINOVÉ VSTUPNÉ, nebo na e-mailu info@termaly-losiny.cz. Pro uplatnění slevy uveďte do poznámky v objednávce heslo "ŠKOLA".

Renesanční zámek Velké Losiny

Roku 1589 nahradil Jan mladší z Žerotínů starou dřevenou tvrz krásným renesančním zámkem s arkádami, freskami a sgrafity. Původní část zámku se zařízením, nábytkem, obrazy a gobelíny dochovaná v téměř nezměněné podobě je dokladem života starých moravských šlechtických rodin 16. století.

Ruční papírna Velké Losiny

Ruční papírna Velké Losiny se poprvé připomíná svou nejstarší průsvitkou již v roce 1596. Papír se zde po celá čtyři staletí nepřetržitého provozu vyrábí tradičním manufakturním způsobem. V objektu papírny je otevřeno Muzeum papíru přibližující vznik a vývoj papírenské výroby. Nynější papírna je již jedinou a poslední papírnickou manufakturou v celé Evropě a proto se již zdárně vedou diskuse o její zařazení mezi památky Unesco.

Čarodějnické procesy

Temným obdobím Velkých Losin jsou nechvalně známé čarodějnické procesy v 17. století známé z knížky Kladivo na čarodějnice Václava Kaplického a stejnojmenného filmu Otakara Vávry, které připravily o život desítky nevinných lidí.