18. 9. 2013

Trápí Vás lupénka? Zkuste Sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves!

Možná více než 300 tisíc lidí v ČR trpí tím, že se jich veřejnost straní a jen těžko si získávají přátele. Mnozí z nich nemohou sehnat ani práci. Příčinou jejich trápení je kožní choroba s typickými ložisky nadměrně zrohovatělé a olupující se kůže - lupénka neboli psoriáza.


"S kůží chodíme na trh" každý den, je viditelnou částí našeho zevnějšku. Věda sice už dávno potvrdila, že lupénka není infekční, ale její projevy jsou pro mnohé nepřekonatelné. Prevence sice možná není, ale léčba ano. Na kůži pak přetrvávají pouze barevné změny bez typického olupování. Rovněž kloubní potíže, které tuto nemoc často provázejí, se značně sníží. Vznik psoriázy zatím nikdo detailně vysvětlit neumí.

Necháte se "vyprovokovat"?

Zda člověk onemocní záleží na tzv. provokačních faktorech. Patří k nim stres, vyčerpání, infekční onemocnění a záněty, jako jsou angíny, streptokokové infekce, záněty průdušek nebo i gynekologické záněty, cukrovka, onemocnění štítné žlázy, alergie a další interní choroby, porod, špatná životospráva, poranění nebo spálení kůže při opalování, omrzliny; tetování a také některé léky, například k léčbě vysokého krevního tlaku, duševních onemocnění.

Trvale vyléčit současná medicína psoriázu neumí, ale dokáže výrazně zmírnit její projevy. Někdy až tak, že nejsou okem viditelné.

Koupele pomáhají

"Balneoterapie je při řešení psoriázy doplňkovou léčbou. Přípravky se sirnými komponenty pro domácí léčbu lze rovněž koupit v lékárně, ovšem jejich použití nikdy nemůže nahradit účinky přírodního sirného pramenu použitého v účelově připravených lázeňských procedurách," říká dermatoložka MUDr. Kateřina Macháčková.

"Jen v Sirnatých lázních Ostrožská Nová Ves ročně léčíme zhruba 500 pacientů s lupénkou. Mnozí z nich poté dlouhodobě nemají žádné viditelné příznaky onemocnění," dodává doktorka Macháčková.

Efekt lázeňské léčby spočívá...

...v psychickém zklidnění a relaxaci, s nimiž bezprostředně souvisí přeladění imunitní odpovědi organismu na podněty vedoucí k projevům lupénky.

Výhodou lázeňské léčby je i současná léčba kloubního postižení, které lupénku často provázejí. Jde o kombinace rehabilitace, elektroléčby, laseru, magnetoterapie, parafinových a rašelinových zábalů, plynových injekcí, masáží a  terapie v sirnaté vodě. Jejím působením dochází k uvolnění svalstva, zvýšenému prokrvení podkoží a následně i k navození hojivých procesů kůže.

Psoriáza patří mezi choroby, kterých se dotkl nový indikační seznam platný od 1. října 2012. Ten zkracuje lázeňskou léčbu "na křížek" z původních čtyř týdnů na tři. "Při běžném průběhu onemocnění je pak nejlepší výsledek dosahován při lázeňské léčbě jednou až dvakrát ročně v délce dvou až tří týdnů," upozorňuje MUDr. Macháčková.

Léčebné koupeleVyzkoušejte lázeňský pobyt Léčba lupénky

Ubytování, plná penze, lékařské vyšetření u dermatologa, 20 léčebných procedur.

Speciální lázeňský pobyt pro léčbu kožních onemocnění - lupénky. Doporučujeme lázeňský pobyt "Léčba lupénky" v Sirnatých lázních Ostrožská Nová Ves na 14 dnů pro lepší léčebný efekt.

Cena od 9 450 Kč / 7 nocí