17. 7. 2023

Unikátní spánkové pokoje pro pobyty v rámci inovativního konceptu Health Balance

Určitou formou poruchy spánku trpí podle nejnovějších výzkumů až 40 % naší populace. Právě pro tyto klienty ROYAL SPA ve spolupráci se světelným expertem Hynkem Medřickým, společností Spectrasol a Národním ústavem duševního zdraví připravila speciální pobyt Spánkový balanc, který je součástí inovativního konceptu Health Balance. Unikátnost tohoto projektu spočívá v kombinaci léčebných služeb, lázeňského prostředí a technologií, které jsou součástí pokojů v Lázeňském hotelu Nivamare v Luhačovicích.


HEALTH BALANCE JE CESTA KE ZDRAVÉMU SPÁNKU

Nový pobyt Spánkový Balanc v hotelu NIVAMARE LUHAČOVICE je navržený s důrazem na zásady režimových opatření světelné hygieny a dosažení maximální možné míry odpočinku klientů, které je dosahováno pomocí léčebně-relaxačních procedur. „V lázeňství se jedná o první projekt tohoto typu, kdy s klientem pracujeme prakticky kontinuálně po celý den, ať už léčebnými procedurami, nebo pomocí bio-dynamického osvětlení, které je zabudováno ve speciálně upravených pokojích. Léčebný efekt pobytu Spánkový Balanc je navíc objektivizován pomocí speciálních senzorů, které jsou umístěny v posteli tak, aby mohly hodnotit kvalitu spánku, ale zároveň klienta nijak neomezovaly, ani nerušily." – vysvětluje Aleš Příhoda, vedoucí rehabilitační péče a rozvoje léčebných metod lázeňských zařízení skupiny ROYAL SPA. Klíčovou součástí pobytu Spánkový Balanc je světelná hygiena, kterou pomáhá udržovat právě světelný systém od společnosti Spectrasol. Vědecky potvrzený pozitivní vliv těchto světel zahrnuje výrazné zlepšení kvality spánku, zlepšení výkonnosti, produktivity, soustředění, kognitivních funkcí, emocionálního stavu a celkového zdraví a vitality uživatelů.

Cirkadiánní rytmus během celého dne

Důmyslný systém přizpůsobuje světelné podmínky v prostředí pokoje pro den, večer a noc a je doplněný denní fototerapií. „V ranních a dopoledních hodinách je organismus stimulován na pokoji či při fototerapii intenzivním světlem, které napodobuje denní sluneční svit. Ve večerním režimu je v osvětlení pokoje redukována především modrá a azurová spektrální složka světla, která negativně ovlivňuje kvalitu spánku. Později večer a v noci již v pokojích svítí jen oranžové osvětlení napodobující spektrum ohně. Takto optimalizované světelné podmínky synchronizují časový systém organismu, tzv. cirkadiánní rytmy, a optimalizují hormonální funkce, především tvorbu serotoninu přes den a melatoninu v noci." doplňuje projektový manažer Spectrasolu Ondřej Kubíček.

V neposlední řadě je pro synchronizaci cirkadiánního rytmu využíván zdroj vysokointenzivního světla v rámci chronoterapie, který je indikován na základě vstupního pohovoru s lékařem. „Spánkový pobyt konceptu Health Balance má podpořit zlepšení spánku, zdraví organismu a zároveň klienty vzdělávat ve světelné hygieně, jejíž principy mohou využívat v běžném životě a zlepšit si tak výrazně jeho kvalitu." doplňuje Hynek Medřický, zakladatel Spectrasolu.

V průběhu pobytu je důležité dodržovat režimová doporučení pro maximální efekt z pobytu. Klienti jsou se vším seznámeni a na závěr pobytu si kromě červených brýlí odnáší domů i report s výsledky a doporučeními, jak si správný spánek a s tím spojené zdravé návyky udržet v každodenním životě.

více informací a rezervace

Pokud vás nový pobyt Spánkový Balanc zaměřený nejen na zkvalitnění spánku zaujal, přečtěte si více informací nebo si jej nezapomeňte rezervovat.

www.nivamare.cz