15. 12. 2023

VÁNOČNÍ KONCERT DĚTEM - KORUNKA POMÁHÁ 20 LET

Více než 400 tisíc korun přerozdělí KORUNKA POMÁHÁ do Vánoc dětem a dalším rodinám.

 


Více než 400 tisíc korun přerozdělí charitativní spolek KORUNKA POMÁHÁ ještě do Vánoc nemocným a handicapovaným dětem, dětem v dětských domovech a nemocnicích nebo rodinám, které pečují o své blízké a bez cizí pomoci se bohužel neobejdou. Největší část výtěžku se podařilo získat díky štědrým dárcům, kteří přispěli v rámci benefičního Vánočního koncertu dětem. Tento galavečer se konal již po sedmnácté v sobotu 9. prosince v Kulturním a kongresovém centru Elektra v Luhačovicích.

„Letos je to už 20 let, co jsme začali ve Zlínském kraji aktivně pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují. Proto jsme se rozhodli, že letošní Vánoční koncert dětem uděláme jinak, a to jako galavečer, během něhož jsme měli možnost poděkovat všem, kteří nás už těch dvacet let podporují v našich vizích a společně s námi naplňují cíle – pomáhat a dělat šťastné ty, kteří se bez cizí pomoci neobejdou,“ připomněla zakladatelka KORUNKY a zároveň ředitelka Lázeňských hotelů MIRAMARE Veronika Crha Záhorská.

 

Luhačovický galavečer hostil hned několik vzácných hostů a ambasadorů. Moderátorských rolí se ujala dvojice – Kateřina Kaira Hrachovcová a Vítek Havliš. Ti postupně na pódium pozvali zpěvačku Báru Basikovou, která stála u zrodu tradice Vánočních koncertů dětem. Dále pak zazpívala Kamila Nývltová, Michal Penk nebo slovenský zpěvák Peter Bažík. Představilo se i duo Andrea Zimányiová a Juraj Burian. Záštitu akci udělila i manželka prezidenta České republiky Eva Pavlová a také hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. V průběhu večera vystoupil na pódiu i dlouholetý podporovatel projektu – starosta Luhačovic Marian Ležák a spolu pořádající společnost ROYAL SPA zastoupil generální ředitel Martin Plachý.

Během letošního roku KORUNKA již přerozdělila z transparentního účtu více než 1,2 milionu korun. Dlouhodobě působí ve dvou krajích. Ve Zlínském kraji jsou charitativní akce zaštítěny spolkem KORUNKA LUHAČOVICE. V Olomouckém kraji funguje KORUNKA VELKÉ LOSINY. Už od počátku oba spolky podporuje rodinný řetězec lázeňských hotelů ROYAL SPA. Pokud byste Korunku také chtěli podpořit, máte možnost tomu tak učinit zde.