20. 3. 2024

22. března slavíme Světový den vody

Význam životadárné vody tradičně připomíná 22. březen, Světový den vody. Voda je pro lázně jeden z hlavních pilířů a její blahodárné účinky se využívají již po staletí formou koupelí, inhalací, pitné kúry. Naše společnost ROYAL SPA o tyto přírodní zdroje také pečuje a obhospodařuje, aby mohly prospívat i dalším generacím.


Nechte vodu, ať Vás léčí

Ve všech našich lázeňských hotelech ROYAL SPA využíváme přírodní minerální prameny v lázeňské léčbě různých druhů nemocí, ale také k relaxaci a v péči o krásu. 

Balbínův pramen - Mariánské Lázně

Balbínův pramen využíváme formou koupelí, které jsou velmi vhodné i pro kardiovaskulární aparát - oběhové ústrojí. Zlepšuje prokrvení těla, periferie i vnitřních orgánů. Balbínův pramen se nachází přímo v hotelu ROYAL.

Mariánské Lázně jsou věhlasné svými přírodními prameny, kterých v okolí vyvěrá nespočet.

Přečtěte si, jaké další přírodní léčivé zdroje v našem hotelu ROYAL využíváme. Ukaž více informací

Pramen sv. Josefa - Luhačovice

V lázních MIRAMARE Luhačovice pečujeme o vlastní pramen sv. Josefa. Používá se k pitné kúře a uhličitým koupelím u nemocí trávicího ústrojí a vysokého tlaku - hypertenze. Je to silně mineralizovaná, hypotonická přírodní voda s vysokým obsahem kyseliny borité, se sníženým obsahem soli.

Na území lázní Luhačovice vyvěrá 16 minerálních pramenů, 7 pramenů se využívá k pitné kúře a 9 pramenů k balneologickým účelům.

Přečtěte si, jaké další přírodní léčivé zdroje v našich lázních MIRAMARE Luhačovice využíváme. Ukaž více informací

Sirné prameny - Ostrožská Nová Ves

Koupele ve zdejší minerální vodě s vysokým obsahem síry přináší široké spektrum příznivých účinků a významnou měrou napomáhají ke zlepšení zdravotního stavu při léčbě ortopedických, revmatologických, neurologických a kožních nemocí.

Přečtěte si více o složení a účincích těchto blahodárných sirných pramenů. Ukaž více informací

Termální prameny - Velké Losiny

Teplota termálních vod u vývěru se pohybuje kolem 36°C. Nejstarším druhem léčebného použití termálních vod je léčba pohybového a neurologického ústrojí, včetně pooperačních rehabilitací. Velmi příznivě termální vody působí také na některé kožní nemoci - lupénka, ekzém. Proto jsou využívány i k výrobě vlastní lázeňské kosmetiky THERMELOVE.

Termální sirné prameny se využívají k léčebným koupelím a k napájení vnitřního termálního bazénu v hotelech ELIŠKA a ŠÁRKA a bazénů v termálním parku TERMÁLY LOSINY. Zajímavostí v termálním parku je využití načerpaného tepla k vytápění vnitřních prostor u bazénů.

Přečtěte si více o složení a účincích termálních pramenů. Ukaž více informací

Tip na dárek

Dopřejte svým blízkým blahodárné účinky přírodních minerálních pramenů v lázeňských hotelech a resortech ROYAL SPA a darujte jim dárkový poukaz do lázníUkaž více informací

Nebo vsaďte na léčivé účinky přírodní kosmetiky na bázi přírodních léčivých pramenů z TERMÁLNÍCH LÁZNÍ Velké Losiny. Ukaž více informací