29. 5. 2023

InBody - odrazový můstek pro sestavení správné výživy

Klíčem k nastavení správné výživy je individuální přístup. Klienti TERMÁLNÍCH LÁZNÍ si již od roku 2019 mohli v našich lázních vyzkoušet přístroj InBody v rámci balíčku léčebných programů. Nově jsme vybavení rozšířili také v hotelu VILA ANTOANETA a Lázeňském hotelu NIVAMARE, kde od května používáme nejmodernější diagnostický přístroj InBody, který měří tělo komplexně. Co na Vás prozradí InBody?


CELKOVÁ VÁHA NENÍ DŮLEŽITÁ

Složení těla odráží nutriční stav člověka a jeho znalost je důležitým předpokladem v prevenci proti zdravotním rizikům spojeným s nadváhou či obezitou, stejně tak i s velmi nízkou hmotností.

Ať už vedete zdravý životní styl a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku nebo jste se právě rozhodli pracovat na své kondici a míříte k vysněné postavě, výsledky z diagnostiky na InBody Vám budou cenným ukazatelem optimálně nastaveného jídelníčku i motivací na cestě k Vašemu cíli.

Celková váha není rozhodující, důležitý je poměr svalové hmoty a tuku v těle, a ten nám InBody ukáže. Díky přístroji InBody budete mít jasný přehled o tom, kolik a na jakých partiích těla jste zredukovali tuk nebo jste nabrali svalovou hmotu.

PŘÍSTROJ INBODY - ODRAZOVÝ MŮSTEK PRO SESTAVENÍ SPRÁVNÉ VÝŽIVYPŘÍSTROJ INBODY MĚŘÍ TYTO HODNOTY:

  • Celková tělesná hmotnost
  • Množství a procento (%) tělesného tuku
  • Množství a procento (%) svalové tkáně
  • Množství vody v těle
  • Množství kostní hmoty
  • BMI (diagnóza obezity)
  • Útrobní tuk (viscerální tuk) = tuk uložený v dutině břišní kolem vnitřních orgánů, který je významným rizikovým faktorem pro vznik srdečně-cévních onemocnění, diabetu mellitu 2. typu a dalších civilizačních chorob.
  • Přehled o vyváženosti postavy (segmentální rozložení tuku a svalu)
  • Bazální metabolismus = minimální příjem kalorií, které tělo potřebuje v klidovém stavu, aby mohlo normálně fungovat (dýchání, oběh krve, nervový systém, atd.).
  • Doporučený příjem energie
  • Metabolický věk – skutečné stáří organismu po metabolické stránce aneb „na kolik let spalujete"

JAK MĚŘENÍ PROBÍHÁ

Je dobré se vážit bez oblečení i když váha je schopna odečíst hmotnost oděvu. Přístroj je schopen změřit všechny osoby od 5 do 99 let do 200 kg, a to s přesností 100 g.

POZOR! Analýzu na přístroji InBody nesmí podstoupit osoby s kardiostimulátorem a těhotné ženy do 12. týdne těhotenství.

KONZULTACE S NUTRIČNÍ TERAPEUTKOU

Výsledky měření s Vámi probere nutriční terapeutka a v případě zájmu pro Vás vypracuje doporučení, jak se správně stravovat a pohybovat.

Měření přístrojem InBody doporučujeme v Lázeňském hotelu VILA ANTOANETA u léčebných lázeňských pobytů. Naši klienti se tak můžou v průběhu pobytu více věnovat svému zdraví a domů si odvézt hodnotné rady.

Diagnostický přístroj InBody jsme zařadili do nabídky služeb také u speciálních pobytů HEALTH BALANCE v hotelu NIVAMARE v Luhačovicích. Věříme, že bude našim klientům přínosným pomocníkem v diagnostice jejich zdraví.